Opgelet voor marters

Slaapt uw auto buiten?

Een auto en met name de motorruimte is voor een marter niets anders dan een hol. De motor is via de wielkast heel toegankelijk, absoluut droog en vaak nog lekker warm. Dat maakt de auto’s voor marters zo aantrekkelijk. Omdat de kleine roofdieren uitgesproken speels en heel nieuwsgierig zijn, is niets wat ze in de motorruimte vinden, veilig voor hen. Bougiekabels, water- en remleidingen en plastic behuizingen worden gretig aangeknaagd of zelfs doorgebeten. Hier lopen vooral auto’s gevaar die ver pendelen. Wanneer een marter ruikt dat een andere marter in de auto was, voelt hij zich op zijn terrein bedreigd. Hij probeert het gevaar uit te schakelen en richt zich op de auto’s waarin hij de geur van een ander dier waarneemt. Dit kan tot lekken van water, olie of remvloeistof leiden, het elektrische systeem vernielen of verkeerde luchtstromingen veroorzaken. De auto loopt altijd schade op. Men name nieuwe auto’s met hun omvangrijke elektronische uitrusting zijn gevoelig voor marterbeten. bron

Een marter in je auto?

marter auto steenmarter marterschade

Een steenmarter die in je auto kruipt en je kabels stukbijt? Marterschade onder de motorkap komt meer en meer voor ook in de stad.

Je kunt je auto beschermen tegen marters met de gedeeltelijke omnium van KBC. Die vergoedt standaard schade door marters aan leidingen, kabels en isolatie in de motorruimte.

Daarmee is KBC de enige verzekeraar op de Belgische markt die steenmarterschade vergoedt in een kleine omnium